Említésre méltó esemény csak az LMP háza táján akadt, ahol kedélyes pofozkodással múlatták az időt a vesztesek, egyébként ismeretlen okból bekövetkezett telefonlengetéssel ért véget a szombati Soros Pride. Világgá sikoltotta mardosó keserűségét a méltósággal veszíteni képtelen bukott ellenzéki népfront, vak vezetett világtalant, szivárványos forgatagban kavarodott össze Gyurcsány Ferenc és Vona Gábor, násztáncot lejtettek a szemkilövetők és a dezertőrök, Heller Ágnes szíve repesett, és szálltak a pesti estében a megújulásra képtelen, habzó szájú Orbán-gyűlölet húsz éve változatlan jelszavai.

Amelyek pont ugyanennyi ideje hatástalanok, de az irracionális gyűlölet a valóságra süketté és vakká teszi a népfrontos nekibuzdulást. Alázat, önvizsgálat helyett továbbra is ragaszkodnak képelt rögeszméikhez, rendíthetetlenül masíroznak a porladó semmibe, miközben vérig sértve hibáztatnak kudarcaikért mindent és mindenkit – saját magukon kívül.

E rendkívüli korlátoltság pedig könnyen érthetővé és világossá teszi a magyarországi politikai palettát, mely mára kétosztatúvá vált.

Az egyik oldalon az erős, sikeres, eredményes, teljesítményével bizonyító és ezt minden eddigi rekordot meghaladó mennyiségű, 2,8 millió támogató szavazatban realizáló Fidesz–KDNP-pártszövetség áll a maga hibáival, tévedéseivel, gyengeségeivel együtt. A másik oldal a belpolitika roncstársadalmának törmeléke, melynek egyetlen létértelme az Orbán-gyűlölet. Ez a pusztító, negatív indulat húzza egyre gyorsuló iramban lefelé tartó spirálba a vesztesek népfrontját, mely ezért nem képes már felismerni saját taktikai érdekeit sem.

Nagyon úgy tűnik, hogy – a népfrontos lápvilágban tehetség, képesség, tartás híján – egy felelős, kormányképes, a nemzeti érdekek elsőbbségét valló ellenzék felépítése is a Fidesz-KDNP-re marad.

Előbb-utóbb talán ennek is eljön az ideje. Addig még lesz néhány hétvégi forradalmacska, villognak az okostelefonok kijelzői, amíg le nem merülnek az akkumulátorok. Akkor majd véget vetnek a zenének, hazamennek a leányok, a ki tudja, hányféle genderemberkék és a legények. Szegények…