Fotó: index.hu (képernyőkép, szerk.)
Hirdetés

Elképesztő hazugsággal uszít az Index.hu Oroszország ellen, háborús hangulatot gerjesztve a tájékozatlan lakosság körében. Érdemes a hírt alaposan szemügyre venni, mert már a cím is egy alattomos hazugság: „Joe Biden: Putyin meghozta a döntést, megtámadja Ukrajnát”

Valójában tehát csak arról van szó, hogy az amerikai elnök szerint az orosz elnök eldöntötte a támadást – ami vagy igaz, vagy nem. Vajon igaz? A cikk folytatása választ ad a kérdésre: nem, nem igaz, Biden hazudik:

„Az amerikai elnök szerint a következő napokban megkezdődik az invázió. Kelet-Ukrajnában megkezdődött a lakosság evakuálása. Ukrán támadástól tartanak, Kijev viszont cáfol.”

Figyelem! „Ukrán támadástól tartanak”. Nem orosz támadástól, hanem ukrántól. Ami egyébként szórványosan már meg is kezdődött. Az ukránok támadták meg a keleti régióban élő úgynevezett szakadárok településeit, ezért menekül onnan a lakosság, ám eddig Oroszország nyugodt maradt. Ez az, ami nem tetszik az amerikai elnöknek, és az Index.hu szerkesztőinek: Miért nem lő vissza Oroszország? Hát már soha nem lesz III. világháború?

„Az amerikai elnök szerint »az orosz fegyveres erők mára körülvették Ukrajnát. Okkal feltételezhetjük, hogy az orosz erők a következő héten vagy az elkövetkező napokban Ukrajna megtámadását tervezik. Úgy gondoljuk, hogy Ukrajna fővárosát, Kijevet veszik célba, egy várost, ahol 2,8 millió ártatlan ember él – mondta az amerikai vezető. Hozzátette:

Korábban írtuk

– Többször is nyilvánosan bejelentettük Oroszország terveit. Nem azért, mert konfliktust akarunk, hanem azért, mert minden erőnkkel arra törekszünk, hogy megakadályozzuk Ukrajna megtámadását.

Joe Biden szerint ha Oroszország végrehajtja a terveit, akkor »egy katasztrofális háborúért lesz felelős« – számolt be a CNN.”

Földereng a régi vicc: az orosz haderő agresszívan ácsorog hazája területén, és fenyegeti a békésen lövöldöző ukrán hadsereget… A kommunista propaganda legsötétebb hagyományát veszi át egy pokoli terv szolgálatában a balliberális média, nem törődve azzal, hogy emberek százmillióinak az életét veszélyezteti.

Ti, ott az indexnél! Talán még van bennetek annyi becsület, hogy végighallgassátok Vlagyimir Putyin orosz elnöknek Moszkvában Emmanuel Macron francia elnök jelenlétében elmondott szavait. Háborús uszítók, tudjátok, mit csináltok?