Fotó: MTI, archív
Fotó: MTI, archív
Hirdetés

Áttörést az jelentene, ha egyetemeink társadalomtudományi műhelyeit nem uralnák töretlen erővel a legképtelenebb szélsőbaloldali, liberálextrémista ideológiák és azok avítt képviselői. Manapság azonban még mindig ott tartunk, hogy tudományosságnak álcázott vörös propagandával fölfelé lehet lépdelni a szakmai ranglétrán.

Minap például az Eötvös Loránd Tudományegyetem Társadalomtudományi Karán Nagy Zsófia védte meg úgynevezett doktori disszertációját. E név vélhetően keveseknek mond bármit is, ami érthető, a hölgy egy a számos megátalkodott migránssimogató közül. Az sem érdekes különösebben, hogy a Soros-féle Közép-Európai Egyetemen végzett, az ELTE Szociálpszichológiai Tanszékén oktat és a Mérce című kommunista online orgánum állandó szerzője.

Dolgozatának címe annál figyelemreméltóbb. Sorry about our prime minister – social movement responses to governmental anti-refugee discourse in Hungary, azaz Elnézést a miniszterelnökünkért – társadalmi mozgalmak válaszai a magyarországi kormányzati menekültellenes diskurzusra. 

Ne ragadjunk le ott, hogy Nagy Zsófia már úgynevezett doktori disszertációja címében is hazudik, hiszen Magyarországon nincs menekültellenes kormányzati „diskurzus”! A lényeg abban áll, hogy a kishölgy úgynevezett értekezése egyszerű, hétköznapi politikai pamflet, amelyet rendkívül modorosan, a dolgozatvédés során is bőségesen pufogtatott idegen szavak özönével igyekezett a tudományosság látszatába burkolni. 

Torz, hamis valóságértelmezését és szélsőséges elfogultságát objektív kiindulási tényként tálaló és arra szükségképpen hazug következtetéseket építő balliberális-kommunista propaganda ez, mely következetesen menekülteknek hazudja a kilétüket igazolni nem hajlandó, tehát eleve rosszhiszemű illegális migránsokat, jól ismert és halálosan unalmas, színvonaltalan, néhány tucat jelzőre redukált szókészletet használva idegenellenességgel, populizmussal rágalmazza Magyarországot (vajh’ mi ebben az elcsépelt, ostoba narratívában a tudományos újdonság?), ideológiailag fixált véleményzuhatagát pedig egyáltalán nem zavarják a valóság tényei. 

Úgynevezett disszertációja nyilvános védésén szót sem ejtett arról, hogy 2015-ben több mint 400 ezer idegen zúdult be Magyarországra, arról, hogy azokban az országokban, ahol hazaáruló, önvédelemre nem hajlandó kormányok regnálnak, az őslakosságot megfélemlítik és cenzúrázzák, az idegenek pedig önfeledten bűnöznek. Gondosan, sőt, kínosan kerülve a történelmi léptékű kulturális összefüggéseket, szava sem volt a muszlim térhódításról, elhallgatta, hogy az illegális migránsok elsöprő többsége olyan országokból jön, ahol nincs háború, sem üldöztetés. Ehelyett a kormány által „konstruált válságról” és „kollektív szorongásokról” hadovált, miközben nem szűnt meg furcsán mosolyogni.

Ott bolyongott Nagy Zsófia a ballib elefontcsonttoronyban, alig titkolt undorral lenézte a magyar népet, és szemlátomást valóban elhitte, hogy a valósággal köszönőviszonyban sem lévő rögeszmés, szélsőséges politikai propagandája társadalomtudomány.

Opponensei pedig  – Sükösd Miklós szociológus, a Koppenhágai Egyetem oktatója, azon ballib diplomatulajdonosok egyike, akik tavaly áprilisban kitalálták Karácsony Gergelyt miniszterelnök-jelöltként,  valamint Csepeli György szociálpszichológus, szociológus, az ELTE professor emeritusa, kiérdemesült ballib káder, a Medgyessy-, Gyurcsány- és Bajnai-kormányok államtitkára, majd miniszterelnökségi munkatársa, 2006-ban SZDSZ-es képviselőjelölt (hja, kérem, egy jó elvtárs mindenhez is ért) – lelkesülten summa cum laude minősítéssel javasolták elfogadni a bő lére eresztett áltudományos politikai publicisztikát.

Mindez intellektuálisan silány, erkölcsileg hitvány, mentálisan pedig kártékony. E pillanatkép megmutatta, hogy a közpénzből működő patinás egyetemen társadalomtudomány címen legalábbis részben gátlástalan politikai agitáció, egyszerűbben fogalmazva agymosás, lélekrablás, a magyar jövő nemzetellenes megszállása folyik. Újra mondjuk: őrségváltásra van szükség a tudatformálásban!