Fotó: youtube.com (képernyőfotó)
Hirdetés

Minapi hír, hogy a Győri Járási Ügyészség vádat emelt azzal a 15 éves győri kamasszal szemben, aki egy forró júliusi nap délutánján, 2022-ben a Rába-parti város egyik parkjában – miközben a haverjaival amúgy legényesen alkoholt nyakaltak – elővett a táskájából egy horogkeresztes zászlót és azt a járókelőknek mutogatta, majd a zászlót ki is feszítette egy kerítésre. Az attrakció hatásai olyan sokáig kitartottak, hogy hónapokkal később horogkereszteket rajzolt a helyi zsinagóga falára.

Az ügyészség önkényuralmi jelkép használata és minősített rongálás miatt emelt vádat, ami alapján a Győri Járásbíróság tárgyalja majd az ügyet és hoz benne ítéletet.

Másik minapi hír az is, hogy Ferencváros polgármestere, Baranyi Krisztina  – egy kiállítás képét felhasználva – ugyancsak önkényuralmi jelképet csempészett a magyar zászlóba az 1956-os forradalom évfordulójának alkalmából a Facebook-oldalán.

Arról a győri srác tettével ellentétben nincsen tudomásom, hogy a balos Baranyi milyen körülmények hatására ragadtatta magát idáig, esetleg kajtatott-e vörös filctollal a kezében katolikus templomfalak után, de annyit bizton állíthatok: aljas partizánkodása elkövetésének napján már többszörösen elmúlt 15 esztendős. Arról sincsen tudomásom, elképzelésem viszont igen, hogy a balliberális, „függetlenobjektív” sajtó miért merült mély hallgatásba az uszító cselekedett kapcsán. Ha a vörös csillag szóba vagy lyukas zászlóba kerül, meglapulnak, mint annak idején az MSZMP-s párttagkönyveik a belső zsebeikben. Baranyi vörös csillaga sem csigázta fel őket, az úgynevezett ellenzéki média szerkesztőségeiben mély, mondhatni síri csend honol mindenütt.

Korábban írtuk

Mégis reménykedjünk benne, hogy ez most tényleg a vihar előtti csend, és nemcsak a győri suhancot, hanem rövidesen, például az 1956 december 8-i véres ÁVH-s sortűz emléknapjára, a nagyon is felnőtt ferencvárosi polgármestert is bíróság elé állítják. (Tényi István néven már ezirányú bejelentés is történt.) 

Csak semmi trükközés! Ha az esztelen szentségtörés már iskolás korban is büntetendő, nagyon helyesen, akkor az alól még a polgármesteri bársonyszék alá kucorodva, 56 évesen se lehessen kibújni. Elég az ócska céllövöldés, proli körhintás, aztán szivárványpados meg turulmadaras-mercedeses mutatványokból! 

Rodolfó mester, a híres bűvész varázslatai közepette többször is azt tanácsolta a színpadról nekünk, bámulatba esett gyerekeknek: „Csak a kezemet figyeljék, mert csalok!” Árgus szemekkel figyeljük az ügyészség meg a bíróság kezét.