Miről tárgyalt Jens Stoltenberg Budapesten? Tényleg kimaradhat a NATO formálódó ukrajnai missziójából Magyarország? Hogyan értékeli hazánkat a katonai szövetség? Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi minisztert kérdeztük, aki a Demokratának arról is beszélt, hogyan készülnek feltölteni a tartalékos állományt.

Hirdetés

További témáinkból:

Túl a haragon

Fel kellett figyelni arra a győzelemre, amit a Közösen Csepelért Polgári Egyesület aratott az önkormányzati választáson Budapesten, a XXI. kerületben. Százszázalékos győzelmet: ez a civil közösség szerezte meg a polgármesteri széket és az összes egyéni mandátumot. Az egyesület alapítójával, Borbély Lénárddal, Csepel újraválasztott polgármesterével beszélgettünk.

Nekünk itt muszáj bátornak lennünk!

Négy éve kisebb szenzációt keltett, amikor a Székelyfölddel szomszédos Bákó megye legnyugatibb települése, Gyimesbükk Olteán Péter személyében magyar polgármestert választott. Idén Gajcsánán a mindössze 28 éves Gál Alinának sikerült ugyanez – nőként.

Egy generáció lázadása

Meglepte a nyugati fősodor elemzőit az európai választások trendje. A radikális rendszerellenes pártok ugyanis taroltak a fiatal választók körében. Ahogy a Politico ijedten fogalmaz, megérkezett Európába a „ki az idegenekkel!” nemzedék. Nyithat-e új korszakot az európai politikában a Z generáció? 

Extrém buli a parkban

Négy napon át tartott Budapesten az utcai sportok olimpiai kvalifikációs sorozata a Ludovika Campuson. A Demokrata a helyszínen követte végig az eseményeket a világ legjobb extrém sportolóival.

Korábban írtuk