Hirdetés

Még el sem kezdődött az atlétikai világbajnokság, de már dőlnek a rekordok. Soha ennyi versenyző nem indult a vébék történetében, a magyar csapat 63 fős létszáma is meghaladja a korábbiakat, több mint 300 ezren váltottak belépőt, amire nem volt példa eddig Magyarországon sportrendezvényen, és milliókat buzdítottak mozgásra a világbajnokság kapcsán… a sort még hosszan folytathatnánk. A budapesti atlétikai világbajnokságot szervező cég vezérigazgatója úgy véli, kockázat nélkül nincs győzelem, ezért a járt út helyett a járatlant választották. Németh Balázs a Demokratának nyilatkozott a „színes kövek” jövőjéről, Youhuu berobbanásáról és a vb örökségéről is.


További témáinkból:

Telt ház, üres kassza

Több mint másfél hónapja futnak a pénzük után azok a szállásadók, akiket nem fizetett ki a Booking.com. A világ legnagyobb szállásfoglaló oldalától mindössze egy szűkszavú tájékoztatóra futotta, amelyben technikai problémákat említenek. Mit tehetnek a károsultak egy olyan multival szemben, amelynek még a regionális központja is több mint 1800 kilométerre, Hollandiában található?


975 éve értetek

Különleges jubileumot ünnepel a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia. Pecsétje igazolja, hogy 975 éve létezik keresztény közösség a Duna bal partján. A hívek 33 nemzedéke legalább 1048 óta őrzi és adja tovább utódainak az apostoli hitet, építi újjá lerombolt templomát, vagy gyógyítja a vérzivataros időkben megsérült lelkeket.


Már nem vehetjük készpénznek

A készpénzhasználat jogának alkotmányban való rögzítése mellett foglalt állást nemrég Karl Nehammer osztrák kancellár. A meglepőnek tűnő lépés annak a tünete, hogy a Covid-járvány óta gyorsuló ütemben terjednek a digitális fizetési módok, a készpénzellenes hangok pedig egyre erősebbek a fősodrú médiában.


Alternatíva Európának

Sokan felteszik a kérdést: adhat-e az idén tízéves AfD valódi alternatívát Németországnak? Mekkora növekedési potenciált rejt még a szervezet, és szalon-, illetve koalíció­képessé válhat-e az elitpártok gyűrűjében? Az aktuális kérdés azonban így hangzik: mekkora súllyal járulhat hozzá a középpárttá nőtt Alternatíva a jövőre esedékes EP-választáson az európai jobboldal erősödéséhez? 


Amerika nem örül neki

Nigériában van a világ egyik legnagyobb gázlelőhelye, körülbelül 200 billió köbláb, évi 3 billió köbláb termelésére alkalmas kapacitással. Ennek a lelőhelynek a pénzbeli értékét tekintve 800 milliárd dollárról beszélünk. De eljuthat-e vajon a kincs könnyített úton Európába?

Korábban írtuk