Új jobboldali pártszövetség létrehozását jelentette be vasárnap reggel Bécsben Orbán Viktor kormányfő, Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke és Andrej Babiš volt cseh miniszterelnök, az ANO párt vezetője. Bejelentette csatlakozási szándékát a portugál Chega is. De mire lehet elég az új erő az új Európai Parlamentben?

Hirdetés

További témáinkból:

Sodródó ellenzékiek 

A Fidesz–KDNP kapta a legtöbb szavazatot az európai parlamenti választásokon, tizennégy százalékkal többet, mint a második helyezett Tisza Párt, amelynek előretörésével a hagyományos baloldali ellenzék támogatottsága tíz százalék alá zuhant. Kik alkotják Magyar Péter pártjának egymillió-háromszázezres szavazóbázisát?

„A Fidesz legnagyobb ellenfele önmaga”

Aki a globalisták oldalára áll, az a mi ellenségünk – mondta a Demokratának Toroczkai László országgyűlési képviselő, a Mi Hazánk elnöke. Hogyan lopta meg őket, és miért balliberális Magyar Péter? Kihez képest államférfi Orbán Viktor? Kivel kötne koalíciót a Mi Hazánk, mennyire fáj a Facebook cenzúrája, és hogyan védenék meg a turulszobrot? Interjúnk.

Pusztításról mesél a leszakított angyalajak

Szétzúzott kerubarc, legyalult történelem, újjászülető királyi központ. A 2030-as évekre Visegrád lehet Közép-Európa „legforróbb” történelmi turisztikai helyszíne, de mi kell ahhoz, hogy így legyen?

Jön az „orosz Aldi”

Még az idén megnyílik az első Mere üzlet Magyarországon, tudta meg a Demokrata az Oroszországi Föderáció Magyarországi Kereskedelmi Képviseletétől. További részleteket nem árultak el, mi viszont felkerestük a szerbiai Kúlában az ottani Mere boltot, hogy képet kaphassunk a diszkontlánc üzletpolitikájáról.

Gatya nélkül a háborúba?

Európa újra sorozna a háborús fenyegetettségre hivatkozva. De megvan-e a sorállományú haderő működtetéséhez szükséges intézményrendszer? Amit látunk, ijesztő, sőt felveti a kérdést: tényleg háborús lázban ég-e Európa, vagy csak úgy tesz?

Korábban írtuk