Pedig az allergiás beteg meggyógyítható, még akkor is, ha a betegsége genetikailag kódolt. Nem törvényszerű, hogy a genotípusból (öröklött adottságból) fenotípus legyen, és az allergiának sem kell szükségszerűen kialakulnia.

Az allergia kiváltó oka az allergén helyett az allergiás beteg szervezetében keresendő, hiszen a parlagfű és az allergén már korábban is ott volt az akkor még nem allergiás beteg környezetében, akinek időközben az immunrendszere betegedett meg úgy, hogy már a természetes környezetére is túlérzékenyen reagál. Vagyis nem a követhetetlen számú allergénnel, hanem magával az allergiás beteggel kell foglalkozni.

Holisztikus szemlélet alapján, mely szerint az emberi szervezetben, akárcsak a világmindenségben, minden mindennel összefügg. Az okok kiderítésére alkalmas a Voll-módszer, amellyel nemcsak a szervezet energetikai zavarait lehet kimutatni, hanem az ott lévő gócokat (minél több góc terheli az immunrendszert, annál gyengébb, hiszen annál többfelé kell figyelnie), a zavaró mezőket is pontosítani lehet.

Ezzel a módszerrel tehát a gócok létrejöttének az okai is kideríthetők. Vagyis az, hogy például milyen mikroba felelős az immunrendszert gyengítő krónikus arcüreggyulladásért, hörghurutért. Milyen vegyszer, nehézfémsó, ólom, kadmium, higany sói, vegyületei terhelik, milyen sugárártalom érte stb. Egyúttal a biofizikai úton ható, gyógyulást hozó homeopátiás, izopátiás szereket is ki lehet tesztelni.

A Voll-módszer lényege, hogy biofizikai eljárásként minden meridiánt és az azon található szerveket reprezentáló bioaktív pontokat vizsgálja nemcsak energetikailag, de informatikailag is. A holizmus jegyében azonban egyéb szakorvosi vizsgálatokra és kezelésekre is szükség lehet, mert ahogyan nem elég csak laboratóriumi, vagy csak röntgen-, azaz egy vizsgálat elvégzése a kivizsgáláshoz, úgy nem elég csak a Voll-vizsgálat sem.

És még két fontos dolog! Minden ember individuum, egyszeri és megismételhetetlen, éppen ezért személyre szabottan kell megállapítani a legmegfelelőbb gyógymódot. Az is fontos, hogy a betegek akarjanak meggyógyulni, és ha szükséges, szakember segítségével fényt deríteni a szervezetükben lévő mélyebb összefüggésekre. Az allergiából azonban csak akkor lehet kigyógyulni, ha az egész szervezetet meggyógyítjuk, és nem csak a tüneteket kezeljük.

Mit tehetünk mi az egészségünkért? Éljünk természetesen, táplálkozzunk mértékletesen, és amennyire megtehetjük, csak jó minőségű alapanyagokból készült ételeket fogyasszunk. Gondoskodjunk az energetizáló mozgásról, a szervezetet regeneráló pihenésről. Ha segítség nélkül nem megy, akkor forduljunk holisztikus szemléletű orvos-természetgyógyász csapathoz.

Gyógyulni nemcsak gyógyszerrel, tünetmentesen, hanem gyógyszer nélkül, allergiamentesen is lehet.

Dr. Kecskés Gabriella