Való igaz, hogy a július végétől egészen a fagyok beálltáig virágzó gyomnövény az egyik legerőszakosabb allergén, amely szénanáthát, tüdőasztmát okozhat. Hatékonysága abból is lemérhető, hogy egyetlen tő körülbelül 8 milliárd tüskés pollenszemcsét bocsát a levegőbe. A múlt század eleji gabonaszállítmányokkal érkezett Észak-Amerikából, és az egész országban elterjedt betolakodó. Nem az eredeti környezetünk része, „tűzzel-vassal” küzdünk ellene. Évente sok milliárd forintot költünk parlagfűirtásra, vegyszerekre, és allergiagyógyszerekre. Szelídebb, természetesebb módszerrel, haszonnövények ültetésével, parkosítással ugyan ki lehet (ki is kell) szorítani helyéről a parlagfüvet, erre remek példát láthatunk Ausztriában. Ennek dacára egyre több az allergiás beteg a civilizált országokban, így Ausztriában is.

Pedig parlagfű volt a századelőn is, szénanáthás nem. Mi változtunk meg, magunk és környezetünk megváltoztatásával. Különben mivel lehetne magyarázni, hogy azok az emberek, akik tavaly még nem voltak allergiásak a parlagfűre, idén már azok? És aki nem a parlagfűre allergiás, az más növényekre lesz az. Nem a parlagfű a fő bűnös tehát. Gyomnövény ide vagy oda, ne őt hibáztassuk azért, hogy beleszólunk a természet rendjébe: vegyszerekkel, sugárterheléssel, elektroszmoggal, szervezetünk agyonstresszelésével. Ezért van több allergiás, és nem a parlagfű miatt. Lehet irtani, vegyszerekkel vagy anélkül, de ettől nem oldódik meg az allergiások problémája. De akkor mit tehetünk mégis?

Kedves allergiások! Önöknek ezentúl is az a fontos teendője, hogy életmódjukon változtassanak, nekünk, orvosoknak pedig holisztikus szemlélettel, környezetével együtt, egészében vizsgálni és gyógyítani az embert – mint a világ összefüggő energetikai rendszerének szerves részét, amelyen belül minden mindennel összefügg.

A parlagfű-allergiás betegnek nemcsak az orrnyálkahártyája, a légútjai betegek, hanem az egész szervezete. Az allergia, úgy néz ki, örökletes betegség, de szerzett is, hiszen a beteg immunrendszerét zavaró mezők, gócok terhelik. Ezek felkutatásával, megszüntetésével és meggyógyításával azonban elérhetjük, hogy az allergiás örökletes hajlama ellenére is meggyógyuljon. A keleti és nyugati szemléletet összekötő Voll-módszer alkalmas erre a feladatra, hiszen a konkrét kiváltó okokat találja meg, mint például az orrgaratgyulladás, fogászati góc, a bélflóra egyensúlyának felborulása, a sugárterhelés, a szervezetet terhelő vegyszerek, sőt, gyakran a lelki blokkok is.

A Voll-módszerrel a korszerű homeopátiás, izopátiás gyógyszerek, de a lélekre ható Bach-virágok is kitesztelhetők, melyek természetes alapanyagból készülnek, biofizikai úton fejtik ki hatásukat, a beteget meggyógyítva, ellenállóvá téve – akár a parlagfűvel szemben is!

Az allergia a gyógyítható betegségek sorába lépett, ezt 20 év tapasztalat alapján mondhatom! Ne csak a parlagfű irtását szorgalmazzuk, lássuk meg a mélyebb összefüggéseket! Eredményes gyógyulást, élvezetes, nemcsak pollen-, hanem pollenérzékenység- mentes nyár végi időszakot a leendő gyógyult allergiásoknak és mindenkinek!

Dr. Kecskés Gabriella, Szőke Orsolya