Fotó: shutterstock.com
Hirdetés

A fővárosi lakáspiac eközben 21 százalékos növekedést könyvelhetett el, és csak két vármegyében – Zalában és Békésben – maradt el a kereslet élénkülése, de ott is stagnálásról beszélhetünk – közölte.

A portál összesítéséből egyébként az is kiderül, hogy februárban bővült a kínálat az eladó lakóingatlanok piacán havi és éves összevetésben, miközben a kereslet jelentősen nőtt. Az oldal szerint ez pedig egyértelműen arra utal, hogy 

az év második hónapjában is élénkült a lakáspiac.

Balogh elmondta, több mint 260 ezer érdeklődés érkezett eladó lakások és házak iránt, ami 25 százalékkal több mint tavaly februárban. Kiemelte: ebben a lakáshitelkamatok csökkenése is szerepet játszik, sőt a héten tovább csökkent az alapkamat, ami szintén hozzájárul az alacsonyabb kamatkörnyezethez. „A megfizethetőbb lakáshitelek azért is fontosak a vevők számára, mert a CSOK Plusz elindulása mellett azok a vásárlók is bátrabbak lehetnek, akik piaci alapú hitelből finanszíroznák a költözést” – magyarázta, hozzátéve, nemcsak éves összevetésben, hanem januárhoz képest is erősödött a kereslet, mégpedig 3 százalékkal.

Korábban írtuk

A további részletekről IDE KATTINTVA a Világgazdaság honlapján olvashatnak.