A fenntartható fejlődés megteremtése nem pusztán a kormányzat vagy a vállalatok felelőssége, természeti értékeink megőrzése, a tudatos magatartás és a közös értékrend kialakítása valamennyiünk feladata. Az ehhez szükséges szemléletformáló munka akkor igazán hatékony, ha már fiatalkorban, a családban és az iskolában is megkezdődik.

Hirdetés

A hamarosan megrendezendő Fenntarthatósági Témahét apropóján ezt a munkát segíti a Pénziránytű Alapítvány megújult Zöldiránytű mobilapplikációja, amely a középiskolába készülő tizenévesek hétköznapjaitól egészen a fiatal felnőttkorban elérkező, hosszú távra szóló pénzügyi döntésekig térképezi fel a diákok ökotudatos és pénztárcabarát megoldási lehetőségeit.

Az alkalmazás hasznos tippekkel, érdekes sztorikkal, játékos kvízekkel, szavazásokkal és pénzügyi döntésekkel, valamint fenntarthatósággal foglalkozó friss oldalakra való kitekintéssel támogatja a fiatalok szemléletformálását, hogy összhangot teremthessenek mindenkori jóllétük és jólétük között.

Az alkalmazás fejezeteit lépésről lépésre feldolgozva nemcsak a Fenntarthatósági Témahéten, hanem az év hátralévő részében is beépíthető a tanórákba, de az ökotudatos döntések családi pénztárcára gyakorolt hatásával hasznos segítséget jelent a fenntartható, egyben takarékos megoldásokra nyitott fiatalok és családjuk számára is.

A május 5-ig tartó Zöldiránytű nyereményjáték keretében az alkalmazást használó 7-14. évfolyamos diákok között értékes nyereményeket, többek között egy iPhone-t sorsol ki a Pénziránytű Alapítvány. Az applikáció használatával a legaktívabb általános illetve középiskolák emellett 100 ezer forint támogatást, a legtöbb diákot motiváló pedagógus pedig 120 ezer forintos ajándékutalványt nyerhet.

A nyereményjáték részletei és az online áruházakból ingyenesen letölthető Zöldiránytű app elérhető a Pénziránytű Alapítvány honlapjáról is.

Korábban írtuk