Fotó: nacroba/Shutterstock.com
Hirdetés

A Realnál 118 millió eurós (45,9 milliárd forint) növekménnyel 831 millió eurós (323,2 milliárd forint) rekordbevételt könyvelhettek el, főleg a remek kereskedelmi teljesítménynek, illetve annak köszönhetően, hogy a koronavírus-járvány elmúltával sosem látott lelkesedéssel mennek meccsre az emberek.

Az pedig már a jövőhöz tartozik, ugyanakkor jelzi a Real gazdasági erejét, hogy a HP-vel nemrég kötött évi 70 millió eurót (27,2 milliárd forint) garantáló szerződést, amiért cserébe a számítástechnikai vállalat felirata csak a mezek ujján lesz látható, nem is elithelyen. További érdekessége a megállapodásnak, hogy a HP a mesterséges intelligencia-fejlesztéseit is a focicsapat rendelkezésére bocsátja, hátha kinyerhető belőle valami, ami támogatja a sportteljesítményt.

A pénzügyi virtuális liga második helyére persze azért bejött a City, hiszen ugyancsak rekordméretű, 826 millió eurós (321,2 milliárd forintos) bevételt generált. Ezt főleg a PL- és Bajnokok Ligája (BL)-győzelmekhez arányított kereskedelmi és tévéközvetítési jogokból betakarított plusz 76 millió euró (29,6 milliárd forint) fűtötte.

A dobogóra még a klassziscsatára, a lejáró szerződésű Kylian Mbappé megtartásáért küzdő francia PSG fért fel 802 millió eurós (311,9 milliárd forintos) bevétellel.

Korábban írtuk

Negyedik a spanyol Barcelona, amely a hetedik helyről lépett fel a 61 százalékkal növelt meccsnapi és 45 százalékkal növelt közvetítési jogból, valamint merchandisingból származó bevételei révén.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Világgazdaság honlapján olvashatnak.