Mintegy 140 millió forintos beruházással újítják fel a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Ifjúság úti campusában található atlétikapályát – közölte a felsőoktatási intézmény az MTI-vel.
 

Fotó: MTI, archív, illusztráció


Fotó: MTI, archív, illusztráció

Azt írták, hogy az egyetem természettudományi karát érintő projekt a PTE átfogó fejlesztését a Modern Városok Program 25 milliárd forintos forrásából megvalósító program része.
    
Annak eredményeként egy modern és biztonságos sportpályát vehetnek majd birtokba a sportolók – tették hozzá.
    
A beruházás során szabadtéri, hatsávos, rekortán-gumi borítású futópályát alakítanak ki, amelyet kora tavasztól késő őszig használhatnak majd a professzionális sporttudomány és testnevelés oktatásban részt vevő hallgatók, valamint a szabadidős sportolásra vágyó egyetemi és városi polgárok is – sorolták.
    
A PTE az MTI érdeklődésére beszámolt arról is, hogy az atlétikapályát mintegy 500 sportszakos hallgató használja rendszeresen felkészülése során. Szabadidős célból ugyanakkor több ezren edzenek ott.
    
Az egyetem már átadta a munkaterületet a közbeszerzésen nyertes kivitelező cégnek, a beruházás várhatóan őszre készül el – áll az írásos összegzésben.

(MTI)