Az év első három hónapjában 3528 cég ellen indult felszámolás. Az adat az Opten céginformációs szolgáltató vállalat stratégiai igazgatója szerint igen aggasztó, hiszen 2008 azonos időszakában ennél 22, egy esztendővel azelőtt pedig 41 százalékkal kevesebb ilyen eljárás indult.

Csorba Hajnalka szerint ez még nem a mélypont, a felszámolt cégek legnagyobb része ugyanis adósságot hagy maga után, emiatt sok más vállalkozás küzd likviditási problémákkal. A láncreakció miatt a következő hat-tizenkét hónapban várhatóan újabb felszámolási eljárások indulnak majd.

Végelszámolással 563-mal kevesebb cég szűnt meg idén, mint felszámolással, vagyis a vállalkozások nem rendezik függőben lévő ügyeiket, mielőtt kilépnének a gazdaságból, újabb problémákat generálva ezzel – tette hozzá az Opten céginformációs szolgáltató vállalat stratégiai igazgatója.

Magyarországon egy éven belül minden 35-40. cég felszámolás alá kerül. Ez olyan hihetetlen arány, amilyenre egyetlen már uniós országban sincs példa – fűzte hozzá Csorba Hajnalka.

(InfoRádió)