A megújult MÁP Plusz öt évig garantált, sávosan emelkedő kamatozású. A MÁP Plusz nagy előnye, hogy a kamat automatikusan újra befektetésre kerül, ami pedig már tovább is kamatozik magasabb kamaton és ennek köszönhetően a befektetőnek öt évig nincs semmilyen tennivalója. A másik előnye, hogy évente a kamatfizetést követő öt napig 100 %-on visszaváltható, de természetesen a köztes időszakban is bármikor eladható. Ugyanakkor lejáratig történő megtartása esetén a teljes kamat 39,13**%.

A 6,25 %-os induló kamat azt jelenti, hogy már az első évben kedvezőbb befektetési lehetőséget kínál az új MÁP Plusz, mint a kivezetésre került Egyéves Magyar Állampapír (1MÁP).

Az új MÁP Plusz a többi állampapírhoz hasonlóan biztonságos, kamatadó- és szochómentes befektetés bárki számára, emellett kényelmes, rugalmas és kiszámítható.

**Feltételezve, hogy a befektető a kibocsátás napján megvásárolt névértéket és a kapott kamatokat futamidő végéig megtartja (azaz kamatos kamattal számítva).
*EHM: egységesített értékpapír hozam mutató, lejáratig számított éves hozam.

Jelen tájékoztatás a tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. törvény vonatkozó rendelkezései alapján kereskedelmi kommunikációnak minősül, és nem tekinthető ajánlattételnek, teljes körű tájékoztatásnak, befektetési vagy adótanácsadásnak. A Kibocsátó felhívja a befektetők figyelmét, hogy a Magyar Állampapír Plusz esetében sem zárhatóak ki teljeskörűen a pénz- és tőkepiac változásából eredő kockázatok, és valamennyi további befektetési kockázatot és lehetőséget is a befektetőnek kell felmérnie. A Magyar Állampapír Plusz forgalomba hozatalának és forgalmazásának általános feltételeit az adott sorozat Ismertetője és Nyilvános Ajánlattétele tartalmazza, melyek megtekinthetőek a forgalmazóhelyeken, az ÁKK Zrt. saját honlapján (www.allampapir.hu és a www.akk.hu), valamint az MNB által üzemeltetett honlapon (kozzetetelek.mnb.hu).
(X)

Korábban írtuk