Megújult Kaposvár összes bölcsődéje, az önkormányzat az öt intézményre 151 millió forintot költött – tájékoztatta a polgármesteri hivatal az MTI-t.

Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)

Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)

Közleményükben azt írták: a vissza nem térítendő európai uniós támogatásból két bölcsődében nyílászárókat cseréltek, játszóudvarokat modernizáltak, lecserélték a korszerűtlen lámpatesteket, felújították az erősáramú hálózatot és mindegyik intézményt különböző udvari játékokkal, eszközökkel látták el.

A város történetében még nem fordult elő, hogy mind az öt bölcsődéjét egyszerre tudja modernizálni – idézte a hivatal Szita Károly (Fidesz-KDNP) polgármestert, aki emlékeztetett arra, hogy a 278 gyermeket érintő beruházás része a Kaposvár néhai polgármesteréről, Németh Istvánról elnevezett fejlesztési programnak.

A politikus hozzátette, hogy a somogyi megyeszékhely segíti az otthonteremtést, a munkavállalást és biztosítja a szükséges infrastrukturális környezetet, könnyítve a párok családalapítását, gyermekvállalását. Az ezt célzó Gyarapodó Kaposvár elnevezésű programra idén 100 millió forintot költenek.