Fotó: shutterstock.com
Hirdetés

Az Uniper gázipari óriásvállalat hét eleji államosítását követően a német kormány csütörtökön megerősítette, hogy az orosz Gazprom energetikai óriáscég németországi leányvállalata, a SEFE átvételét fontolgatja.

A médiában megjelent hírek után Robert Habeck gazdasági miniszter szóvivője arról nyilatkozott a Reuters hírügynökségnek, hogy a kormány tárgyalásokat folytat a vállalat jövőjéről, további részleteket azonban nem árult el, és a vállalt részéről sem érkezett nyilatkozat.

Júniusban a német kormány 10 milliárd euróig terjedő hitelt nyújtott az akkor még Gazprom Germania néven futó cégnek, hogy megállítsa a vállalatot a fizetésképtelenségtől.

A Németországban, Nagy-Britanniában, Svájcban, Belgiumban, Csehországban és Európán kívül is leányvállalatokkal rendelkező vállalat tevékenysége alapvető fontosságú az európai gázpiac, valamint az ipar és a háztartások ellátása szempontjából.

A tél közeledtével Németország mindent megtett a földgázzal való takarékoskodás érdekében. Habeck csütörtökön azt mondta, hogy Németországnak teljes mértékben ki kell használnia költségvetési politikáját a gazdaság megőrzése, valamint az üzleti és ipari beruházások fenntartása érdekében.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Híradó honlapján olvashatnak.

Korábban írtuk