A magyar gazdaság és építőipar az elmúlt esztendőkben életre kelt, egy év alatt 27 százalékkal nőttek az építőipari beruházások – értékelte Puskás Imre, a Fidesz szóvivője pénteken a közmédiának a legfrissebb adatokat. 
 


Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Hozzátette: a parlamenti választás eredménye azt is jelenti, hogy tovább erősödhet a gazdaság és marad az otthonteremtési program. A magyar emberek egyértelműen döntöttek arról is, hogy nem adják az ország vezetését alkalmatlanok kezébe, az ellenzék nem kapott bizalmat – mondta a fideszes politikus. Tudni lehetett, ha lehetőséget kapnának rá, visszatérnének ahhoz a rossz gazdaságpolitikához, amellyel korábban már tönkretették az országot – tette hozzá az ellenzékről szólva Puskás Imre.
    
A kormánypárti politikus szerint azt is tudták róluk, hogy eltörölnék az otthonteremtési programot, és duplájára emelnék a lakásépítés áfáját. Puskás Imre szerint ezzel nemcsak az építőipart tették volna tönkre, hanem iszonyatosan megdrágították volna megint a családok otthonteremtését.
    
Annak az alapját, hogy azt a fajta családtámogatást, otthonteremtési programot, amelyet elindítottak folytatni lehessen, az teremti meg, hogy az eredmények biztatóak, évek óta növekedésben van a gazdaság – mutatott rá.
    
Kiemelte: az emberek arról is döntöttek, hogy a legfontosabb számukra a biztonság, az, hogy eldönthessék, kivel éljünk együtt.
    
Ez azt is jelenti, hogy azt a demográfiai kihívást, amellyel szembe kell nézni, a családtámogatással akarják és fogják megoldani; ezért a következő kormánynak az a legfontosabb feladata, hogy a családokat arra ösztönözze – a lehetőségeket bővítve -, hogy gyerekek szülessenek, és ilyen módon a jövőnk biztonságos és biztos legyen – hangoztatta a szóvivő.
    
Hozzátette: bíznak benne, hogy egy erős gazdasági teljesítménnyel ezek a támogatások növekedhetnek az elkövetkező években.

(MTI)