Fotó: MTI/Vajda János
Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára, Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője és Ledniczky Péter üzemvezető a KÉZMŰ, ERFO és FŐKEFE közhasznú nonprofit társaságokból álló, megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató cégcsoport új mezőkövesdi üzemében Mezőkövesden 2020. október 30-án
Hirdetés

Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára az avatáson azt mondta: a kormány 2010-től arra törekszik, hogy az emberek megélhetésének középpontjában a munka legyen, olyan legyen a társadalom és a gazdaság, hogy mindenki munkából tudhassa eltartani magát.

Úgy fogalmazott: a cél az, hogy „segély helyett munka legyen”, a mostani járvány idején is a munka köré kell szervezni a megélhetést.

Szólt arról is, hogy Magyarországon több mint 4,5 millióan dolgoznak a gazdaságban, közülük 155 ezren megváltozott munkaképességűek, az ő akaratuk azonban nem változott meg, magukat is, családjukat is bérből, jövedelemből szeretnék eltartani.

Az államtitkár elmondta: a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatási rátája ma 44 százalékos, ez 2010-ben mindössze 18 százalék volt, „ettől függetlenül van még előttünk munka”.

Korábban írtuk

Csizi Péter, a cégcsoport ügyvezető igazgatója az avatáson arról szólt, hogy a Főkefe Közhasznú Nonprofit Kft. 2007-től van jelen Mezőkövesden. A Társaság a KÉZMŰ- és az ERFO Közhasznú Nonprofit Kft.-vel együtt több mint 9500 embernek biztosít munkát országszerte 140 telephelyen.

A mezőkövesdi üzemben dolgozók számát az év végéig százhúszra kívánják növelni. A gyárban dísztasakokat és díszdobozokat készítenek a világ legjelentősebb márkái számára, míg kisebb részben irodai papírárukat – irodai gyorsfűzőket – gyártanak.