Szepessy Kornél 2002-ben a Budapest Airport Rt. stratégiai-fejlesztési vezérigazgatójaként a vállalat üzleti stratégiáján, hosszú távú gazdálkodási tervén dolgozott. Korábban a Légiforgalmi és Repülőtéri Igazgatóságnál a repülőtér-üzemeltető társaság megalapításának előkészítését segítette. Az ÁPV Rt. Egyedi Projektek Igazgatósága Ügyvezető Igazgatójaként 1999 és 2001 között a Malév vagyonkezelési ügyeivel is foglalkozott.

Az új vezérigazgatóval szembeni elvárás, hogy kimunkált stratégia mentén folytassa vagy kezdje meg a szükséges technológiai fejlesztéseket. A HungaroControl szervezeti struktúráját igazítsa az európai gyakorlatban bevált megoldásokhoz, a nemzetközi együttműködésekben való sikeres részvétel követelményeihez.

A társaság Igazgatósága és Felügyelő Bizottsága is megújul 2010. július 16-tól. Utóbbi testület elnöke Schváb Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedési helyettes államtitkára, légügyi főigazgató lesz. A HungaroControl vezetése stratégiai kérdésekben szorosan együttműködik Márton Attila légiközlekedési miniszteri biztossal.