Hirdetés

Varga Mihály elmondta: szokatlan helyszínen, egy futballstadionban tartotta a belga elnökség az uniós pénzügyminiszterek tanácsának (Ecofin) informális ülését.

„Talán adja is magát a futballpálya, a verseny az Európai Unió versenyképességéhez” – fogalmazott a tárcavezető, hozzátéve, hogy a tanács egyik fő témája az európai versenyképesség kihívásairól szólt.

Mint mondta: az elmúlt 20 évben egyre inkább nyílik az az olló, ami az amerikai gazdaság, az ázsiai gazdaságok versenyképessége és Európa versenyképessége között van, ráadásul Európa rovására.

Hozzátette: a sok ok között az egyik legfontosabb a túlszabályozottság, a bürokrácia, hogy Brüsszel „rátelepedett” az európai gazdaságokra.

Korábban írtuk

Varga Mihály szerint a túlszabályozottság miatt innovációkban, tőkepiacokban egyre inkább lemaradunk, ami pedig gazdasági lemaradással jár.

„Változásra van tehát szükség! Júniusban erre nyílik lehetőség, az európai parlamenti választások megadják annak a lehetőségét, hogy a változások Brüsszelben is megkezdődjenek” – fogalmazott Varga Mihály.