Az eseményen árverés, díjátadás, táncház, és természetesen vacsora várja a résztvevőket.

Helyszín: Szent Margit Gimnázium díszterme, Budapest, 1114 Villányi út 5-7.

Dátum: 2009. október 29., csütörtök, 18.30

A Calasantius Training Program 1994-ben jött létre – Dr. Forgách Péter amerikai-magyar retinasebész alapította Buffalóban, New York államban. Az alapító célja az volt, hogy tehetséges kárpát-medencei fiataloknak lehetőséget biztosítson arra, hogy Amerikában diplomát, tudást és világlátást szerezzenek, nem utolsósorban megismerkedjenek az amerikai társadalom erős civil szférájának működésével, majd hazatérve onnan, tudásukat, tapasztalataikat itthon gyümölcsöztessék. Dr. Forgách – aki személyesen nyitja meg az idei vacsorát – munkája elismeréseként 2005-ben Köztársaság Elnöki Kitüntetésben részesült.

A CTP jelmondata: „Make a lot – Save a lot – Give a lot”, azaz „Keress jól, élj mértékletesen, és adj vissza a környezetednek”. A CTP küldetése, hogy hozzájáruljon a felelősen gondolkodó magyar fiatalok szakmai és erkölcsi neveléséhez, akik a jövő társadalmi és gazdasági vezetői lehetnek. A CTP végzett diákjai erős öregdiák-szervezetbe tömörülnek, és aktívan részt vesznek az alapítvány munkájában, célkitűzéseinek megvalósításában.

Magyarországon 2000 óta a program munkáját a CÖA koordinálja. Az ösztöndíj-alapítvány jelenleg 7 amerikai egyetemmel áll kapcsolatban, amelyeken a program kezdete óta több mint 160 diáknak sikerült tanulmányi ösztöndíjat biztosítani, kb. 1 millió USD értékben. Az Alapítvány 2000-ben indította Ifjúsági Üzleti Programját (IÜP), melynek célja, hogy középiskolás diákoknak biztosítson etikus vállalkozói-üzleti ismereteket nyújtó képzést. Jelenleg Budapesten, Szegeden, valamint Erdélyben Csíkszeredában, Felvidéken Dunaszerdahelyen, és Kárpátalján Beregszászon működik a program, óriási sikerrel.

A CTP-CÖA működését túlnyomórészt az alapítvány nagyszámú elkötelezett öregdiákjai biztosítják önkéntes munka és rendszeres anyagi támogatások formájában. Az adományokon és az 1 %-os felajánlásokon kívül működési költségeit, valamint programjait az Adománygyűjtő Vacsora bevételéből finanszírozza. Az eddig megrendezett hét vacsorán fellépett, vagy előadott többek között Fábry Sándor humorista, Nagy-Kálózy Eszter, Jászai Mari-díjas színésznő, Légli Ottó borász, Kovács András Péter é s Hadházi László stand-up comedy előadók, ifj. dr. Béres József, a Béres Gyógyszergyár Rt. elnöke.