A Magyar Képzőművészeti Egyetem 2010. május 18. és június 17. között mutatja be az idén diplomázó, több mint hatvan hallgatójának munkáját. Minden héten más szak végzősei mutatkoznak be, akik szerdánként megvédik diplomájukat a tanszék tanáraiból és egy meghívott külsős szakértőből álló zsűri előtt.

2010. május 18-28. között a festő szakos hallgatók munkáit tekinthetik meg a látogatók. Május 19-én és május 26-án reggel 9 órától nyilvános diplomavédés keretében kaphatnak betekintést a fiatal művészek elképzeléseibe.

2010. június 1–4. között a képgrafika szakos hallgatók mutatkoznak be és június 3-án 10 órától kerül megrendezésre a nyilvános diplomavédés.

2010. június 8–11. között a tervezőgrafikus végzősök mutatkoznak be és június 9-én 9 órakor védik a diplomájukat.

2010. június 7–12. között a szobrász hallgatók munkáiból látható kiállítás az egyetem Epreskertjében, június 10. 9 órai diplomavédéssel egybekötve.

2010. június 15–17. között az intermédia szak végzős hallgatói mutatják be munkáikat, június 16. 10 órai diplomavédéssel egybekötve.

A diplomavédések napján az egyetem különleges programmal készül: más-más művészeti ágak képviselői az egyetem tanáraival közösen tartanak tárlatvezetéseket. A „Művészek ugyanarról, másképp” címet viselő program művészei között szerepel Varga Líviusz, a Quimby énekese, Bódis Kriszta filmrendező, Szabó Győző színész, Tóth Krisztina költő és Oláh Tzumó Árpád, dzsezzénekes.

A Diploma kiállítások a Magyar Képzőművészeti Egyetem Barcsay termében és Aulájában tekinthetők meg minden héten keddtől csütörtökig 10–18 óra és pénteken 10–15 óra között.

A Diploma kiállítások mellett május 17. és május 29. között osztály kiállítások is zajlanak az egyetem területen. A belépés ingyenes és az egész intézmény területén (Főépület, Epreskert, Feszty-ház) megnézhetik a látogatók az első, második, harmadik és negyedik évfolyamok munkáit.