A család jelenti a biztonságot, a büszkeséget és azt a helyet, ahol minden nap fel tudok töltődni – jelentette ki Novák Katalin az ECHO TV-nek adott karácsonyi interjújában. A család- és ifjúságügyért felelős államtitkár beszélt arról is, hogy a magyarok alapvetően családcentrikusak, ami abból is látszódik, hogy a fiatalok számára a legmegbízhatóbb információforrás a család, és nem például az internet.

Fotó: Képernyőfotó: echotv.hu
Képernyőfotó: echotv.hu

Képernyőfotó: echotv.hu

A család az, ahol szeretik egymást azok, akik összetartoznak, a szülők és a gyerekek, illetve az egymáshoz tartozó házasfelek, de ez a világ változásával együtt folyamatosan változik – mondta Novák Katalin. Hozzátette: nagyon fontos, hogy a gyerekek megkapják a lehetőséget, hogy szerető családban nevelkedjenek fel.

Számomra a karácsony a legszebb ünnep, ezt várom egész évben a leginkább. Nagyon szeretem, hogy ilyenkor együtt vagyunk és nagyon szívet melengető érzés, amikor ott vannak körülöttünk azok, akik a legközelebb állnak hozzánk – hangsúlyozta az államtitkár.

A családi emlékekre is szívesen gondol vissza, gyerekként rajongott a szentestéért. Ilyenkor összejöttek a nagyszülők, szülők, unokatestvérek és négy helyszínen töltöttek az estét, amelynek nagyon komoly menetrendje volt, idézte fel. 

Beszélt arról is, hogy férjével különbözőképpen ünnepelték korábban a karácsonyt, mások voltak a családi szokásaik, azonban gyermekeik születésével jött az újabb kihívás: hogy megteremtsék saját hagyományaikat.