Hirdetés

Saját névre keresztelt sörözőt vagy brew pubot jellemzően nagyobb, országos szinten ismert sörfőzdék szoktak nyitni, mint például a Monyó, a Mad Scientist, a Fehér Nyúl vagy a Rízmajer. Az InVitro mindenese, Szabó Tomi bérfőzésben készíti kiváló söreit, melyek közül eggyel a móri borvidék talán legjobb borászánál, Miklós Csabinál találkoztam először. A bárban nyolc csappal dolgoznak, mindegyiken prémium minőségű nedű folyik (ezek közül kettő saját főzet), míg a hűtőben hatvan, főként brit és belga, másutt nem kapható sörkülönlegesség közül választhatunk. Utóbbiak esetében nyilván nem a jól bejáratott nevekre kell gondolni, hanem kisüzemi főzdék kevéssé ismert csúcsminőségű söreire. Sörkorcsolyaként kínálnak sült kolbászt kovászos kenyérrel, valamint vegyes sörkóstoló tálat. Mivel ebéd után érkeztünk, így a sörre összpontosítottunk. Az épp csapon levő saját söröket kóstoltuk elsőként, a Retrowave nevű amerikai IPA-t, valamint a Drone névre keresztelt „international IPA”-t, második körben az egyik import vendégsört, a Buxton Brewery AXE X-ét, végül pedig kedvenc főzdémnek, a szekszárdi Brew Your Mindnak a Better Before APA-ját. Egyik jobb volt, mint a másik, valamennyi adta azt a bizonyos teljességélményt, amit úgy lehetne megfogalmazni, hogy semmit nem tennénk hozzá és semmit nem vennénk el belőle. Ez volt az első látogatásunk az InVitro sörözőben, de nem az utolsó. Visszajáró vendégek leszünk.

Korábban írtuk