Július 2-től négy napon át ismét Sopron ad otthont a VOLT Fesztiválnak, amely 15 éve garantál tartalmas és minőségi kikapcsolódást az ország számos régióiból érkező és a külföldi vendégeknek egyaránt. Bár a nagyszínpados „headliner“ fellépők közül többekkel még zajlanak a tárgyalások, számos „nagy név” részvétele máris biztosra vehető.

Elsöprő hangulatú balkáni bulit ígér a Goran Bregovic Wedding And Funeral Band a VOLT nagyszínpadán. A Kusturica-filmeken nevelkedett nagyérdemű számára bizonyára nem kell bemutatni Goran Bregovic feledhetetlen hangulatú koncertjeit. Szintén a balkáni virtus jellemzi a Shantel & Bucovina Club Orkestar produkcióját, amely ma a legjelentősebb európai fesztiválok keresett „árucikke”. És még mindig világzene: Manu Chao állandó zenésztársa, Roy Paci személye egyértelmű garancia egy igazán lendületes és vidám koncertre..

Régóta vár a hazai közönség a Dreadzone dub-reggae-breakbeat-house elemekből építkező, mindent elsöprő élő produkciójára. Már nem kell sokat várni rájuk, hisz ők is fellépnek a VOLT nyitónapján!

Brit színekben érkezik Sopronba a punk rock nagy generációjának egyik legfontosabb bandája, az Exploited és ugyanezen színpad nemzetközi palettáját gazdagítja majd a svéd Clawfinger csapata is, a hazai rockkerek színe-java mellett.

A lágyabb dallamok és a VOLT-ra jellemző fesztiválhangulat rajongói számára jó hír, hogy az idei VOLT-on új programmal mutatkozik be a legfinomabb francia csapat, a Nouvelle Vague, és visszatér a garage-műfaj igazán bulis német mestere, Frank Popp és zenekara is.

Az osztrák zenészpáros, Richard Dorfmeister és Rupert Huber választása is a VOLT-ra esett: mindössze néhány európai fesztiválfellépés mellett itt mutatják be a Tosca élő változatát, melyet Dorfmeister DJ-szettje követ. Valódi csemege a műfaj kedvelői számára a Rodney Hunter & Live Band koncertje, amely keretében a nemrég megjelent új albumot mutatják be az osztrák zenészek.

A nyolcvanas évek hangzásával kokettáló electro-trash műfaj, és persze napjaink tánczenéjének egyik legizgalmasabb és legdivatosabb figurája, a kanadai szupersztár, Tiga is bemutatkozik a soproni közönségnek.

A drum and bass híveit minden éjszaka több nagyágyú örvendezteti majd meg. Roni Size pár éve már emlékezetes szettet celebrált a VOLT-osoknak, idén azonban egy igazi élő, nagyzenekaros produkcióval érkezik a Roni Size Reprazent, ahogy High Contrast, valamint Marky és Stamina MC produkciói révén ugyancsak zúzós estékre számíthatunk. Igazán eklektikus műfajkavalkád jellemzi Layo & Bushwacka! munkásságát, teltházas táncparkettre számíthatunk a páros soproni fellépése idején is.

Senor Coconut és zenekara a VOLT-os koncert idejére sztárvendégként meghívta maguk mellé Louie Austen-t, akivel nemrég közös kislemezt jelentettek meg, és akit tavaly a jelek szerint sikeresen tapsolt vissza a soproni közönség. Azok pedig, akik szeretik a profi zenebohócokat, mindenképp keressék Sirqus Alfon feldolgozásokat bemutató performance-át.

Majdnem 20 név máris publikus a közel 250 fellépőt felvonultató programból, és még milyen messze a nyár! A szervezők azt ígérik: hamarosan jön a folytatás!

Jegyárak: VOLT Fesztivál bérlet: 14900 Ft, Kombinált bérlet (amely a Heineken Balaton Sound fesztiválra is érvényes): 29900 Ft.

Jegyelővételi helyek listája: www.volt.hu,

Kijelölt jegyelővételi helyek Üdülési csekket és Sodexho Kultúra utalványt is elfogadnak.