Fotó: MTI/Kovács Attila
Hirdetés

Áder János szerint amióta az ember először nyomta meg az exponáló gombot, a jó fotós másként lát, mint a többiek. Úgy vélte, hiába van szinte minden ember zsebében kamera, „jó képet csinálni ugyanolyan nehéz, szaktudást, tehetséget igénylő művészet, mint régen”.

Az elnök kiemelte: a FotoKozma szabadtéri kiállítás Csákváron és környékén arra vállalkozik, hogy felnyissa az ember szemét, üzenjen, gyönyörködtessen és elgondolkodtasson. Hozzátette: a kiállított fotók vonzzák a tekintetet, így nem lehetnek közömbösek hozzá az azokat megtekintő emberek.

Áder János elmondta, hogy az első alkalommal meghirdetett A mi természetünk című környezetvédelmi fotópályázatra 41 ország 187 fotósa küldött képeket. Fotóikkal az a céljuk, hogy a hétköznapi ember is megtapasztalhassa, „közös a világunk, a bolygónk, ezért közös a történetünk és a sorsunk is” – vélekedett.

Radisics Milán főszervező elmondta: negyedik alkalommal rendezték meg az eseményt azzal a küldetéssel, hogy „a fotósok optikáján keresztül látott világot” bemutassák. Jelezte, hogy a fotópályázat nemcsak az embert körülvevő környezetre, hanem magára az emberre is fókuszál.

Korábban írtuk