Hirdetés

Szeptember óta a családok együtt, közös tevékenységként élvezhetik a nap 24 órájában a legszebb magyar és klasszikus meséket a közmédia által életre hívott Csukás Meserádión. A mesehallgatással töltött idő így nemcsak a gyerekeknek nyújt érzelmi biztonságot, hanem a családok közötti köteléket is erősíti, valamint értékközvetítő és fejlesztő hatással is bír – minderről az M1 Ma reggel című műsorában beszélt Panágl Zsófia meseirodalom-kutató.

„Véleményem szerint azért hiánypótló a Csukás Meserádió, mert visszahozza azokat a hagyományokat, ahonnan a mese indult: az élőszavas mesemondás közösségi élményét. A szülő ilyenkor kiléphet a mesélő szerepéből, és együtt élvezheti a mesehallgatást a gyermekkel” – fogalmazott a szakértő.

A Csukás Meserádió további nagy előnye, hogy a világ bármely pontjáról elérhető. Ez különösen fontos lehet a külföldön élő családoknak, hiszen így megőrizhetik és továbbadhatják a magyar kultúrát és nyelvet gyermekeiknek.

„Az online elérhető rádiócsatorna azoknak a magyar anyanyelvű gyerekeknek is óriási ajándék, akik nem Magyarországon, hanem határainkon túl élnek” – tette hozzá Panágl Zsófia. A meseirodalom-kutató kiemelte, a meserádió programja nemcsak szórakoztató, hanem edukatív is, továbbá olyan biztonságos médiateret teremt, amelyre rábízhatja a szülő a gyermekét.

Korábban írtuk

A teljes beszélgetés elérhető a hirado.hu honlapon.