Tanács András, a fődíjas termék megálmodója, a pékség tulajdonosával, Varga Ferenccel közösen mutatta be az alkotást Szente Vajknak, a Szent István Nap nagykövetének – tájékoztatta az esemény kommunikációjával megbízott ügynökség szerdán az MTI-t.

Hirdetés

Mint írják, az ásotthalmi Kézműves Varga Pékség a kezdetek óta a naturális pékáruk iránti elkötelezettség jegyében végzi tevékenységét: termékeik mentesek az ember által manipulált anyagoktól, adalékanyagoktól és a margarintól is. A péksütemények előállítása során kizárólag vajjal dolgoznak, a felhasznált töltelékeket és lekvárokat maguk készítik el, a gabonát is saját, házi malmukban őrölik.

A kézműves pékség 2022-ben indult először a Magyar Pékszövetség Szent István-napi kenyérversenyén, ekkor az Innovatív Kenyérnek és az Édes, vajas sétáló süteménynek járó első díjat is nekik ítélte a szakmai zsűri – idézik fel a közleményben.

Korábban írtuk

Kiemelik: az idén a Pásztor reggeli elnevezésű alkotásukkal nyerték el a Sós sétálósütemény kategória fődíját, amely hiánytalanul teljesíti a versenykritériumokat: egy sós ízvilágú, könnyen szállítható és fogyasztható, dekoratív megjelenésű süteményt kóstolhat meg ezúttal a Szent István Nap ünnepségsorozat közönsége.

„A francia croissant vajas, lágy íze, a házi juhtúró, sonka és lilahagyma tökéletes harmóniát alkot ebben a termékben” – idézik Tanács Andrást, aki hozzátette: a croissant szegedi paprikával színezve különleges textúrát, küllemet és kiváló zamatot ad.

A Tanács Andrással és Varga Ferenccel készített interjú IDE KATTINTVA tekinthető meg. A Magyar Ízek Utcájában az idei nyertes Szent István-napi kenyeret és Innovatív Kenyeret is megtalálhatják az érdeklődők.

A Szent István Nap programjai, valamint az előadókkal és a műsorokkal kapcsolatos részletes információk a szentistvannap.hu weboldalon és az ünnepségsorozat mobilalkalmazásában érhetők el.