Hirdetés

A reggeliző-ebédelő helyek, trendi kifejezéssel „brunchozók” a 2010-es évek második felében váltak igazán népszerűvé. Szegeden e műfajban utazik a Rudi és Fickó, a Kelesztő, a Süti, nem süti, az Emmarozs, illetve az A2, hogy csak a fontosabbakat említsem. Ez utóbbiban kínálnak többféle buggyantott tojást, bundáskenyér-variációkat, japán omlettet, pastákat és szendvicseket – Laczkó Milán séf jóvoltából. A reggeli italok mellett tartanak néhány minőségi magyar bort, amit decire is kimérnek, továbbá Hungaria extra dry pezsgőt, ám azokra is gondoltak, aki szeretik tömény itallal indítani a napot vagy az étkezést, így a Szeged vonzáskörzetéhez tartozó Zákányszéken működő Kerekes főzde pálinkáit kínálják. Mi egy tonhal­krém, torma, saláta, pirítós nevű kompozíciót, valamint egy Egg Benedict Royalt kértünk, utóbbi a klasszikus nemzetközi reggeli spenótos-lazacos változatát fedte. Ha a krémhez a jobbacska friss minibagette helyett kovászos kenyeret adnának, még jobb lenne, de mindkét fogásunkkal meg voltunk elégedve így is. Jó kis hely az A2 Gastro Caffé, nem véletlen, hogy évek óta töretlen a népszerűsége.

Korábban írtuk