Hirdetés

A Muzicska – XIX. századi játszótérre az ötévesnél idősebb gyermekeket várják szüleikkel, akik megismerhetik, mivel játszottak a pesti gyerekek a Múzeumkertben régen – írják az intézmény közleményében.

A nagyobbaknak tűzzománc workshoppal készülnek, amelyen egyedi ékszereket alkothatnak a fiatalok. A programra külön jegyet kell váltani, és érdemes a helyet is időben lefoglalni – hívják fel a figyelmet.

A Kerti titkok családi kincskeresőre a kisiskolás korosztályt várják. Ezen a programon a résztvevők megismerhetik a kert rejtett zugait, a szobrok titkait és körbejárhatják a múzeumkert évszázados eseményeinek különleges helyszíneit. Képeslap a múltból címmel egy XIX. századi nosztalgiai fotósarokkal is készülnek a szervezők, itt az érdeklődők felpróbálhatják majd a korabeli viseleteket és átélhetik a korszak eleganciáját.

A rejtélyes Pest-Buda nevű program során egy élő múzeumi nyomozásra várják a 12 évnél idősebbeket, akik detektívszerepbe bújhatnak és a városi legendák, titkok és rejtélyek nyomába eredhetnek. Ezen kívül lesz interaktív játékbemutató, ahol 50-100 évvel ezelőtti kirakók, társasjátékok és plüss állatok várnak felfedezésre.

Korábban írtuk

Az Irány a Muzi! című program egy több turnusban induló családi séta és tárlatvezetés lesz, amelyre a hat évesnél idősebbeket és szüleiket várják.

A családi pikniken lesz ezen kívül társasjátéksarok a múzeum saját fejlesztésű népszerű játékaival, amelyek az 1848/49-es forradalom és szabadságharc idejét és hangulatát idézik fel. A családok és gyerekek játszhatnak az Óriáskirakóval, a Mit is kíván a magyar nemzet? kooperatív kártyajátékkal, memóriajátékkal és a Föltámadott a tenger társasjátékkal, amellyel a XIX. század szereplőinek bőrébe lehet bújni.

A programok egy része regisztrációköteles, így a részletekért érdemes felkeresni a Magyar Nemzeti Múzeum honlapját – olvasható a közleményben.