Diákok főzhettek együtt a séfekkel
Az "örömfőzés" három boxban zajlott olyan elismert séfek közreműködésével, mint Széll Tamás.A közmédia Jónak lenni jó! elnevezésű jótékonysági kampánya meghirdette a Jóság hónapját, amelynek keretében kedden a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kelta Szakgimnázium és Szakközépiskola 15 diákja együtt főzhetett a Bocuse d’Or Akadémia séfjeivel – hangzott el az M1 híradójában.
Fotó: MTI, Bruzák Noémi
Decemberre a Jónak lenni jó! keretében meghirdették a Jóság hónapját, amelynek lényege, hogy civilek és ismert emberek felajánlhatnak egy-egy jócselekedetet, amellyel az adománygyűjtő kampány idei kedvezményezettje, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkáját segítik.
A kedd délelőtti „örömfőzés” három boxban zajlott olyan elismert séfek közreműködésével, mint a Bocuse d’Or döntőjében negyedik helyen végzett jutott Széll Tamás, valamint Szulló Szabina, Wolf András vagy Sárközi Ákos.
Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke elmondta: a Bocuse d’Or küldetései között szerepel az is, hogy a fiatalokat nevelje, irányba állítsa.
„Bízom benne, hogy ezeknek a fiataloknak öröm az, hogy együtt főzhetnek ezekkel a sztárséfekkel és így egy picit jobban megszeretik ezt a szakmát” és belepillanthatnak abba, hogy milyen irányba fejlődik a gasztronómia.
A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) hatodik alkalommal rendezi meg a Jónak lenni jó! akciót, amelynek keretében december 17-én, vasárnap egész napos műsorfolyammal várják a felajánlásokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat javára.
Az egész napos műsorfolyam fő helyszíne Kecskemét lesz, de a budapesti Batthyány térre, Pécsre és Beregszászra is kapcsolnak. A Fővárosi Nagycirkuszban az előadásokon hátrányos helyzetű családokat is vendégül látnak.
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat több mint háromszáz programot működtet, a szervezet tevékenységének főbb súlypontjai az esélyteremtő programok, a mozgássérültek segítése és az életmentés.
(MTI)