Hirdetés

Kevés étel nevével éltek annyian és oly mértékben vissza, mint a hamburgerével és a pizzáéval. Míg a burger esetében jól észlelhető egyfajta letisztulás, minőségi váltás, a pizza kategóriájában megannyi anomália tartja magát a tömör, élvezhetetlen tésztától a tömegtermékekkel való toppingolásig. Örömteli ellentrend a nápolyi stílus térhódítása. Itt nem lehet blöffölni, legalábbis nem könnyű. A nápolyi pizza tésztája prémium lisztből készül, hosszan kelesztik, extrém magas hőmérsékleten egy-két perc alatt sül meg, rá szinte mindig eredeti olasz alapanyagok kerülnek, így élvezeti értéke is nagyobb, mint a szokványosé. A Temesváron nemrég nyílt Cattedrale nevű egységben kétféle pizzát kóstoltunk, a Közép-Európában kevéssé ismert, de az autentikus alaptípusok közé tartozó Cosaccát, valamint a Formaggi di Calabriát, amire az eredetvédett sajtokon kívül került bazsalikom, hagyma, illetve nduja, azaz egy nagyon zsíros és nagyon paprikás olasz kolbászféleség. A feltétekre nem eshet panasz, a tészta ugyan nem olyan levegős, mint ahogyan azt a legjobb helyeken megszoktuk, de a pizzák ár-érték arányosak, és jelen formájukban is a jobbak közé sorolhatók. A Cattedrale jó szívvel ajánlható hely.

Korábban írtuk