Hirdetés

Érdre, Pest vármegye legnagyobb városába eljutni a főváros budai oldalának déli részéből, közelebbről Nagytétényből percek kérdése, de a Déli pályaudvarról is kevesebb mint fél óra. Márpedig itt nem egy olyan vendéglátóegység működik, amely megér egy kiruccanást. Ezek közé tartozik többek között a Köleses söröző, a patinás Pataki cukrászda, a Blues tanya, a Poirot belga étterem vagy a Barka kávézó-kuckó. A sor idén tavasszal egy újabb egységgel bővült, megnyitotta ugyanis kapuit a Rua, ahol főként vietnámi ételeket kínálnak, de néhány fogás más távol-keleti kulináris kultúrákhoz, leginkább a thai és koreai gasztronómiához kapcsolódik. Némi világhálós kutakodással hamar kiderül, hogy három fiatal áll a kezdeményezés mögött, ketten a remek Khanból igazoltak át, egyikük pedig a Lehel piac melletti #Binek volt névadó alapítója. Kínálnak többek között nyári tekercset, phováltozatokat, tom yum levest, különféle sült tésztákat, kimcsis apirított rizst változatos feltétekkel, illetve Thịt Kho Táu névre hallgató, sertéscsászárból készült vietnámi ételkülönlegességet. Ettünk jó ízegyensúlyú, a felfokozott elvárásainknak megfelelő marhahúsos pholevest, remek, ropogós, vibráló ízvilágú vietnámi tavaszi tekercset, rántott rákot és kiváló sertéshúsos baót. Jó érzés lesz ide visszatérni.

Kapcsolódó cikkünk