Bujtor István színész, rendező, forgatókönyvíró 1942-ben született Budapesten. Eredeti nevén Frenreisz István, amit színész pályája elején változtatott meg, mert saját állítása szerint nem érvényesülhetett volna egy ilyen nehezen ejthető névvel. Testvére Frenreisz Károly zenész, féltestvére Latinovits Zoltán színész. Gundel Károly unokája. Édesanyja, Gundel Katinka 2009-ben ünnepelte 100. születésnapját.

A Közgazdaságtudományi Egyetemen szerezte diplomáját 1965-ben, ahol többek között Medgyessy Péter későbbi miniszterelnök is az évfolyamtársa volt, tőle vehette át a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje díjat 2002. augusztus 20-án. Diplomaszerzése után egy évre rá a győri Kisfaludy Színházhoz került, majd 1968-ban a fővárosi József Attila Színház kötött vele szerződést. 1971-től a Pécsi Nemzeti Színház, majd 1976-tól a budapesti Vígszínház tagja lett. 1978-ban került a Mafilmhez. 1989-től kilenc éven át a székesfehérvári Vörösmarty Színház tagja volt, majd 1993-tól a Mahir Film Kft. vezetője. Filmszerepein kívül Bud Spencer magyar hangjaként is ismert. 2008. január 1-jétől a veszprémi Petőfi Színház igazgatója volt. Hobbija volt a vitorlázás, hatszoros magyar bajnok.

Bujtor István július végén, életveszélyes állapotban került a veszprémi kórházba. Állapota fokozatosan, lassan javult, és csütörtökön arról érkezett hír, hogy a művészt kiengedték a kórházból, és rehabilitációját Budapesten folytatják.

A halál körülményeiről egyelőre nincs információ.

(origo.hu, wikipedia.hu)