Ötvenéves volt, élete vége felé ellentmondásos személyiségnek, és finoman szólva csodabogárnak tartották az ötéves korában gyerekzseniként feltűnt Michael Jacksont.

A pop királya helyi idő szerint fél három körül (magyar idő szerint valamivel éjfél előtt) halhatott meg. Először csak arról szóltak a híradások, hogy kórházba vitték, majd a Los Angeles Times és a TMZ showbiz weboldal, nem sokkal később pedig az AP hírügynökség is megerősítette a hírt, amitől a rajongók tartottak.

A mentők a sztárt előbb Los Angeles-i otthonában próbálták újraéleszteni, majd az UCLA kórházba vitték.

Közeli barátja, Uri Geller az énekes halálhírére úgy reagált: kétségbeesetten bízott abban, hogy az információk nem igazak. „Egy orvostól kell hallanom ezt, ebben a pillanatban nem tudom elhinni, amit olvasok és hallok. Remélem, hogy nem igaz” – mondta a Sky Newsnak. „Feldúlt és megdöbbentett a hír. Michael fiatal volt és fitt. Ha igaz, sokkol a hír” – tette hozzá.

A Los Angeles-i kórház előtt rövid időn belül elkezdtek gyülekezni a rajongók és a média.

Az 1978-as disco klasszikus, az Off the Wall még „csak” 10 millió példányban kelt el. Az 1982-es, videoklipjei miatt is forradalmi Thriller album már 65 millió példányban, és így minden idők legsikeresebb lemezévé vált. A címadó dal ikonikus, zombikat felvonultató videoklipje 500 millió dollárba került. Jackson táncstílusa, az éneklésbe vegyített nyögései, sajátos ruhakreációi, majd az utazási során betartandó szigorú higiéniai követelményei márkajegyévé váltak.

Az évek során nemcsak a zene, hanem változó külseje, egyre világosabb bőre, és az orrán többször végrehajtott plasztikai műtétek miatt is híres volt és a bulvárlapok egyik kedvenc botránycelebjévé vált. Pénzügyi gondok, gyermekzaklatási vádak nyomán egyre jobban elzárkózott a külvilágtól, és Neverland nevű, vidámparkszerű birtokán élt. Egy interjúban azt mondta: úgy érzi, kiválasztották, hogy zenét, szeretetet és harmóniát adjon, ugyanakkor a világ egyik legmagányosabb emberének nevezte magát.

2003-ban letartóztatták, megbilincselve vitték el és öt hónapon át tartó perbe fogták gyerekzaklatási vádakkal. Végül felmentették és a csőd által fenyegetett sztár Dubaiba költözött. Az énekes nyáron egy monstre londoni turnéval tervezte visszatérését és egyben búcsúját. Michael Jackson kétszer volt házas, kétszer vált el, és három gyermeket hagyott maga után.

(InfoRádió)