Erdélyi ízek
Balu étterem – HargitafürdőA közigazgatásilag Csíkszeredához tartozó Hargitafürdő télen-nyáron vonzó turistaközpont. Télen a sízők kedvelt célpontja, nyáron a Balu kalandpark hívogatja a fiatalokat. A kalandparkkal azonos nevet viselő étterem a helyi és a nemzetközi konyha népszerű fogásaiból kínál ízelítőt, és bár a választék szűk, az ételek jellemzően igényesebbek az átlagnál. Van tíz boruk a Kárpátokon túlról, valamint a tágan értelmezett Erdélyből, a választékban szerepel Balla Géza több tétele, tartják a Tiltott Csíki Sör Manufaktúra több termékét, de akad néhány igényes tömény italuk is. Tavaly kiváló babfőzeléket ettünk jól sikerült párolt tarjával, savanyúsággal, valamint a síparadicsomok egyik kiválóan elkészített slágerételét, a vaníliamártással felszolgált almás rétest. Idén a székely konyha egyik legnépszerűbb fogására, a tárkonyos krumplilevesre esett a választásunk, amely ugyan nem volt rossz, de ettünk már meggyőzőbbet a műfajban. Az abszolút kedvenc almás rétest viszont idén sem hagyhattuk ki, és örömmel állapítottuk meg, hogy ebben a tekintetben tartják a szintet. Összességében a Balu korrekt hely, ahol baráti áron ehetünk tisztességesen elkészített ételeket.