Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Hirdetés

A spanyol sztártenor a színpadon egyedül állva, kezében három sárga rózsaszálat tartva énekelte el a közönségnek a No puede ser című áriát, miután a koncert vendégfellépőivel, a kórussal és a zenekarral karöltve már két ráadást is adott.

A 78 éves operaénekest rendkívül meghatotta a több mint fél órán tartó ováció, amely még a világ leghíresebb operaházai közé tartozó Scalában is ritkaságnak számít. A tapsvihar egy pontján aztán Domingo megcsókolta a színpadot, amelyen 1969. december 7-én énekelt először Giuseppe Verdi Ernani című operájának címszerepében. Pályafutása során összesen 135-ször lépett fel a Scalában 22 operában.

Az 50. évfordulót ugyanakkor beárnyékolja, hogy az amerikai operaházak a közelmúltban törölték programjukból Domingo fellépéseit, miután az AP hírügynökség arról adott hírt, hogy több mint 20 nő vádolta meg szexuális zaklatással és szexuális töltetű illetlen magatartással a művészt.

Az operavilág egyik legnagyobb sztárja maga jelentette be október elején, hogy távozott a Los Angeles-i operaháztól, miután az elmúlt hónapokban őt ért vádak ellehetetlenítették ottani munkáját. Alig egy héttel korábban a New York-i Metropolitan operaháztól vált meg a művész, ugyanezzel az indoklással.

Domingo tagadja az ellene felhozott vádakat, és bár egy rövid ideig nem nyilatkozott senkinek, a közelmúltban ismét elkezdett interjúkat adni az európai fellépéseire készülve. Ezekben elmondta, mindig úriemberként viselkedett és soha nem élt vissza a hatalmával. Hozzátette, hogy folytatni kívánja a koncertezést, legalábbis a 2021-re betervezett fellépéseit meg akarja tartani.