A Budapesti Tavaszi Fesztiválon idén is lehetőséget kapnak a fiatal művészek.

Fotó: MTI/Bruzák Noémi, illusztráció


Fotó: MTI/Bruzák Noémi, illusztráció

A Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF) idén is biztosít fellépési lehetőséget fiatal művészeknek, hogy az új tehetségek a legnagyobbakkal együtt állhassanak a közönség elé – mondta a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) igazgatója az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában. 

Bán Teodóra fontosnak nevezte mindazon értékek bemutatását, amelyeket Budapest és Magyarország a kultúra területén fel tud mutatni. A pénteken kezdődött és április 22-ig tartó 38. BTF-en a művészetek minden műfaja képviselteti magát – tette hozzá.

Kiemelte a rendezvénybe idén bekapcsolódó új helyszíneket, a Magyar Nemzeti Múzeumot, a Festetics-palotát, az Uránia Nemzeti Filmszínházat és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret, ahol A varázsfuvola hangzik majd el az 1-es terminálon. 

Az igazgató felidézte, hogy 38 éve a szervezők a turisztikailag kihasználatlan időszakot akarták fellendíteni a rendezvény indításával, hiszen – mint mondta – az úti cél kiválasztásában nem csupán a helyi látványosságok, hanem a programok is szerepet játszanak. 

Budapesten ma már nincs holtszezon, hiszen a város minden évszakban megtelik rendezvényekkel – tette hozzá.

Az M1 beszámolóját a Budapesti Tavaszi Fesztiválról IDE kattintva tekintheti meg.

(MTI)