Egészen más a helyzet, amikor ragyogó napsütésben iszonyú fáradtság tör ránk. Ennek oka az észrevétlenül beszivárgó alacsony légnyomású ciklon. Ha túl gyorsan váltakoznak a frontok, és a szervezet nem győzi az időjáráshoz való alkalmazkodást, a hirtelen hangulatváltozáshoz még fejfájás, keringési zavarok, alvásproblémák, sőt depresszió is társulhat. Ezek a tünetek többnyire olyan frontérzékeny embereknél alakulnak ki, akiknek gyengén működik az immunrendszere.

Tapasztalatok szerint minden harmadik ember frontérzékeny, közöttük különösen sok a nő. A nők idegrendszere általában érzékenyebben reagál az időjárás-változásokra, s ezért könnyebben kerülhet sor hibás, a keringési rendszert, az anyagcserét és a hormonháztartást érintő reakciókra. Általuk szinte beprogramozódik az alvászavar, a vérnyomás- ingadozás és a migrén.

Mindezek ellen sok mozgással, kirándulással védekezhetünk. Ha sokat tartózkodunk friss levegőn, szervezetünk hozzászokik a hőmérsékletváltozásokhoz és aktiválja a tél folyamán legyengült immunrendszerünket.