Hirdetés

Az apró faházban található Paprika csárda étlapja egyszerűbb nem is lehetne, a saláták-köretek mellett ötféle ételt kínálnak: halászlét, sült harcsát, pontyot, pisztrángot és apróhalat. Friss alapanyagokkal dolgoznak és hagyományos, minden csavar nélküli technoló­giákkal. 

A pisztrángot leszámítva mindent megkóstoltunk. A halászlét frissen főzik, rendelésre, külön bográcsban, huszonöt perc várakozást mondanak, amiből lesz háromnegyed óra, de megéri kivárni. A halászlé erősen paprikás, bajai stílusú, a hal így értelemszerűen túlfő, de az összélmény jó. Különösen a kifogástalan ízű és állagú, házi jellegű gyufatésztával. A halak a maguk műfaján belül kiválóak, a pontyot panírozzák, az afrikai harcsát és az apróhalat lisztbe forgatva, bő zsiradékban sütik ki. Mirelit sült krumplit adnak mellé. Kértünk egy sopszkasalátát is, az megelégedésünkre szolgált. A kiszolgálás kedves volt, a pincér ugyan nem beszélt magyarul, de próbálkozott egy-két szó erejéig. Az itallap egyszerű, néhány jól ismert helyi töményt, tömegbort és nagyipari sört kínálnak. Az egység leginkább azoknak ajánlható, akik szeretik a friss édesvízi halakat hagyományosan elkészítve.