Hangulatos, elegáns
St. Petrus Vini, Komáromszentpéter, 1822. számA St. Petrus Vini egy magyar kézben levő mintaborászat impozáns étterme. A pincészetet és panziót is magában foglaló épületkomplexum domboldalra épült, ahonnan szemet gyönyörködtető a kilátás. Az épület mellett karám, benne szürke marhák. A beltér nagypolgári, a berendezés hangulatos, elegáns.
A konyha a magyar és nemzetközi gasztronómia fogásaira alapoz. Az étlap dicséretesen átgondolt, nem túl széles, de tisztes választékot kínál, igényes alapanyagokat felsorakoztatva. Az árak a színvonalhoz képest kifejezetten barátiak.
Előételképpen „baby gemet” (kis méretű római saláta) kértünk, amit chilis fürjtojással, szárított paradicsommal kevertek össze, szardellás dresszinggel és parmezánnal ízesítettek, sült zöldségchipsszel díszítettek. Szépen tálalt, ízletes salátát kaptunk. A halászlé homogén, jó ízű volt, benne a filézett ponty és fogas jó tartású. Főételünk leírása az étlapon: „rózsaszínre sütött, szójamártásban, chilis narancslében pácolt kacsamell petrezselyempürével, resztelt szárzellerrel és pörkölt földimogyoróval tálalva”. Ehhez csak annyit tehetünk hozzá: jó koncepció, remekül elkészítve, végre egy meggyőző, komplex, ízletes hústányér. A „sült sajttorta, narancshéjjal és kardamommal ízesítve, málnás mentás öntettel” az absztrakt festészet szellemében tálalt korrekt desszertnek bizonyult.
A kiszolgálás kiváló. Pincérünk motivált, lelkes, udvarias, tartásos, kommunikatív. A borlap a saját borok mellett más, nem kis részben magyar pincészetek nedűit is tartalmazza.