A Nemzeti Színház közleményben cáfolta az interneten keringő írást, amelyben állítólag Törőcsik Mari Orbán Viktornak tesz szemrehányást a választás után.

A színház közleménye:

A Nemzeti Színház Törőcsik Mari művésznő kérésére közleményben tudatja, hogy Törőcsik Mari, a Nemzet Színésze cáfolja a sajtóban megjelent, a HVG-re hivatkozó sorokat, a művésznő megdöbbenve értesült arról, hogy a nevében nyilatkozat jelent meg, amelyet nem ő adott. A művésznőt nagyon megviselte az eset, ezért kérjük a sajtó képviselőit, hogy mellőzzék az ilyen és ehhez hasonló írások megjelentetését, és legyenek tekintettel Törőcsik Mari múltjára. Kérjük, hogy a sajtóban megjelent cikkeket – mivel azok valótlanságot állítanak – távolítsák el.

A cikkben azt állítják, Törőcsik Marit megrendítették a választási eredmények, amelyekre az egész nemzet kudarcaként tekint, szavait Orbán Viktor miniszterelnöknek címezve.

Íme a szöveg: 

Szerda délután a HVG és a hvg.hu közleményt adott ki arról, hogy a HVG nem készített interjút, nem idézte a művésznőt az április 8-i választások után, az eredményekkel összefüggésben nem szólaltatta meg. A szóban forgó nyilatkozat álhír-oldalakon jelent meg, amelyek a HVG nevét alighanem kamutudósításuk hitelességét igazolandó tüntették fel hazugságuk forrásaként – írja a médium. A HVG emellett némi kioktatás kíséretében felszólította a Nemzeti Színházat, hogy pontosítsa közleményét. 
 

demokrata.hu