Hirdetés

– A húsvét valósága, a feltámadás bizonyossága és hite a kereszténység ember- és világképének sarkköve, zeneművek képzőművészeti alkotások ihletője. A virtuális térben az Eszterháza Központ örökséghelyszínei ennek az erőnek, értéknek közvetítői az idei feltámadás-ünnepen, hisszük, hogy a minket online felkeresők erősítésére – ajánlja a fertődi Esterházy-kastély és a nagycenki Széchényi-kastély online húsvéti programjait mindenki figyelmébe Egresitsné Firtl Katalin, az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A fertődi Esterházy-kastély ünnepi programjai
A fertődi Esterházy-kastély Facebook-oldalán (www.facebook.com/fertod.esterhazykastely) április 2-án, nagypénteken Joseph Haydn: A Megváltó hét szava a keresztfán című műve 1787-es fortepiano-változatának 6. tétele csendül fel Tóth-Vajna Zsombor régi billentyűshangszer-specialista és karmester előadásában.

Április 3-án, nagyszombaton a fertődi Esterházy-kastély kastélykápolnájában tehetünk virtuális látogatást, míg április 4-én, húsvétvasárnap Händel fő művének, a Messiás című oratóriumnak egy részletét hallgathatjuk meg az Orfeo Zenekar előadásában, Vashegyi György karmester vezényletével.

Április 5-én, húsvéthétfőn pedig Joseph Haydn egyik legismertebb művének, a Nelson-misének húsvéthétfőhöz illeszkedő részlete tesz tanúságot az idősödő mester hitbéli gondolkodásáról.

A nagycenki Széchenyi-kastély húsvéti kínálata
Nagypénteken a kastély Facebook-oldalán (www.facebook.com/nagycenk.szechenyikastely) a kastélykápolnában körpanorámás felvétel segítségével tehetünk virtuális látogatást, majd április 4-én, húsvétvasárnap a Széchényi-mauzóleum Hess Mihály egri festő készítette oltárképét dr. Várkonyi Gábor, az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. tudományos igazgatója mutatja be a nagyközönségnek.

Korábban írtuk