10–12 főre: Hat-hét aprózott hagymát fonnyasztunk zsíron. Beledarabolunk 60 dkg oldalast, 20 dkg füstölt tarját, 20 dkg nem füstölt tarját és 3 kg savanyú káposztát. Só, pirospaprika, bors, őrölt kömény, babérlevél megy hozzá. Vízzel felöntjük, megfőzzük. A végén lisztes, fokhagymás tejföllel behabarjuk. Tölteléknek darálunk 80 dkg sertéscombot és 20 dkg füstölt tarját. Összegyúrjuk 1 tojással, 1 ek pirospaprikával, borssal és sóval. Előre beáztatott babbal (25 dkg) együtt megfőzzük. Tésztát készítünk: 2 kg burgonyát főzünk héjában. Meghámozva áttörjük és 60 dkg liszttel, 2 felvert tojással, 20 dkg zsírral és sóval összegyúrjuk. Lisztezett táblán 1.5 cmre nyújtjuk. Kockázzuk úgy, hogy töltelékkel töltve és gombóccá formálva átmérője kb. 9 cm legyen. Kifőzzük forró vízben és a káposztás hússal tálaljuk.

A Huszárkonyha nem a huszárok ételeiről szól, hanem olyan játékos és hagyományőrző külsőségek között zajló sütő-főző sorozat, amely a hagyományos magyar ízvilág keretein belül igyekszik új ételeket létrehozni. Olvassa a Demokratában és az Arany Tarsolyban, hallgassa a Pelikán Rádió FM 93,6-on és nézze a Budapest TV-n!