Mintegy 1,5 l tejbe teszünk 6 ek cukrot, 1,5 vaníliarudat, kisebb fahéjdarabokat, kevés sót, majd felforraljuk. Közben kemény habosra felverünk 4 tojásfehérjét, majd beleszórunk 1 vaníliáscukrot. A 4 tojásnak sárgáját kikeverjük 1 vaníliáscukorral. Ha forr a tej, lassú lángra vesszük és belekeverjük a sárgáját. Ha ezzel is felforr, belekanalazzuk a fehérjehabot. Hozzávetőleg így is fél percig forraljuk. Hozzáteszünk 40 dkg kicsire vágott epret. Lehűtjük. Tálalás előtt rá tejszínhabot rakunk, azt csokoládéreszelékkel szórjuk és konyakos meggyel tálaljuk. Ínyencek úgy fogyasztják ezt a finomságot, hogy először a konyakmeggyet veszik a szájukba, s azt ott megtartva – míg csak el nem olvad – kanalazzák az epres madártejet.