6-7 főre: Felkockázunk (kb. 1,5 cm-esre) 1 kg burgonyát, 60 dkg kolozsvári szalonnát, 50 dkg füstölt sonkát. Felszeletelünk 50 dkg gombát, 6-8 fej nagyobb vöröshagymát, 3 fej fokhagymát. Kelbimbót (20 dkg) főzünk sós vízben, a szalonnát, a gombát és a füstölt sonkát együtt megsüthetjük bő olajban. A vöröshagymaszeleteket lisztben megforgatva sütjük ki. Ezután megsütjük a burgonyát. Ha kész, akkor összekeverjük a burgonyát, a gombát, a szalonnát, a füstölt sonkát s a hagymát, majd hozzá keverjük a felaprózott fokhagymát és a felaprózott kelbimbót. Sóval és tárkonnyal ízesítjük. Tetejére még forrón sajtot reszelünk, legjobb, ha házi sajtot. Amikor a sajt ráolvadt az ételre, házi tejföllel tetőzzük azt. Ha lehetőség van újhagymát beszerezni, akkor annak zöld szárát apróra vágjuk, és azt szórjuk rá. Együnk mellé céklát, a végén pedig egy laza fröccsel kísérjük el!