Elkészítése

Túrógombóc: 1 kiló túrót összegyúrunk 20 dkg búzadarával, 3 tojás sárgájával, 1 fehérjéjével, sóval és reszelt citromhéjjal, majd a tésztát pihentetjük egy éjjelen át. A két tojásfehérjét habbá verve keverjük el a tésztával. A gombócokat sós vízben főzzük ki.

Gombás csirkeragu: 1 kg csíkokra vágott szűzérmét fokhagymás olajban és mustárban pácolunk egy napig. 2 fej hagymát 1 kávéskanálnyi durvára őrölt feketeborssal megszórt olajban megdinsztelünk. Jön hozzá 3 kockára vágott paprika és a pácolt hús, hogy pörkölődjön! Közben 50 dkg szeletre vágott gombával és sóval gazdagítjuk. Vizet és fehérbort öntünk rá. A végén petrezselymet és 5 dl főzőtejszínt is beleteszünk. A gombóc a raguval tálalható, karikára vágott csípős vagy édes zöldpaprikával, új paradicsommal.

A Huszárkonyha nem a huszárok ételeiről szól, hanem olyan játékos és hagyományőrző külsőségek között zajló sütő-főző sorozat, amely a hagyományos magyar ízvilág keretein belül igyekszik új ételeket létrehozni. Olvassa a Demokratában és az Arany Tarsolyban, hallgassa a Pelikán Rádió FM 93,6-on és nézze a Budapest TV-n!