Hat főre: A megmosott 15 dkg babot főzés előtt egy nappal beáztatjuk. A megtisztított, feldarabolt fél kakast és a babot 3 liter hideg vízben feltesszük főni. Sóval, babérlevéllel ízesítjük. Amikor a bab és a kakashús puhulni kezd, hozzáadjuk a megtisztított és kockára vágott zöldségeket: 15 dkg sárgarépát, 10 dkg fehérrépát, 5 dkg zellert, 1-1 db zöldpaprikát, ill. paradicsomot, 15 dkg kimosott savanyú káposztát. Főzzük 20 percig! Edényben 60 ml olajat hevítünk, hozzáadunk 3 dkg lisztet, 1 db felaprózott vöröshagymát és rózsaszínűre pirítjuk. A tűzről levéve belekeverünk 3 gerezd zúzott fokhagymát és némi pirospaprikát. Egy pohár tejföllel és hideg vízzel simára keverjük. Besűrítjük vele a levest. Még néhány percig forraljuk. Ha nem savanykás ízű a káposztától, akkor ízlés szerint, kevés ecettel savanyítjuk.