HUSZÁRKONYHA – Kapros-joghurtos sült tök
Kultúra
/
A cikk emailben történő elküldéséhez
kattintson ide,
vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://demokrata.hu/kultura/huszarkonyha-kapros-joghurtos-sult-tok-62787/
Alkalmasint elég lehet például estebédnek egy jó nagy tök is, aminek elkészítéséhez igazán nem kell tudni se főzni, se sütni, és még olcsó is. Ám illata és a hangulata, mással nem helyettesíthető. A kívánt mennyiségű sütőtök külső héját lemossuk, megtöröljük, magját kikaparjuk és felszeleteljük, mint a dinnyét szoktuk. Azután még felezhetjük, harmadolhatjuk. Tepsibe rakjuk, előmelegített sütőben, közepes tűzön, mintegy háromnegyed óra alatt megsütjük. Legjobb hozzá a gömbölyű úri tök. Magában is ízletes, de ínyencek kapros-joghurtot is nyalakodhatnak hozzá.
Hirdetés
Hirdetés